Altea Hills

Het dorp Altea terug

Het optimistisch leven in de stad, de invloed van vele culturen door de eeuwen heen, het open karakter van haar inwoners, de aard van haar bezoekers hebben altijd een enorme aantrekkingskracht uitgeoefend op kunstenaars van allerlei inspiraties. De een om hier vakantie te houden, de ander om in Altea te wonen.

Belangrijke Spaanse, maar ook buitenlandse kunstenaars, hebben Altea in de loop van de jaren een belangrijke plaats op de culturele kaart van Spanje gegeven. Vandaar dat in Altea zaken als muziekscholen, exposities en stedelijk theater tot het normale leven van Altea zijn te rekenen. Daarnaast oefent Altea, door haar ligging en open zonnig karakter een grote aantrekkingskracht uit op de aanwas uit Noord-Europa, tegen en rondom de Sierra Bernia liggen dan ook aantrekkelijke urbanisaties met een veelheid van variatie.

Altea wordt tevens aangedaan door de zg. 'Trenet' de spoorverbinding tussen Denia en Alicante. Als echte vissershaven met de daarbij behorende tradities doet Altea haar culinaire reputatie alle eer aan.

Een beschrijving van Altea is niet volledig zonder het oude centrum een plaats daarin te geven. De typische kerkkoepels zorgen ervoor dat niemand vergeet dat het oude dorpscentrum inderdaad een centrum van bezigheid is. Dit centrum wordt overigens omgeven door een keur van horecagelegenheden zodat een dorpsfeest niet alleen een cultureel maar ook een culinair festijn is.

Meer informatie over de omgeving:

De haven 'Louis de Campomanes'
De golfbaan 'Don Cayo'

2019 © Altea Homes Projects s.l.